Stein og betong

Stein og betong er begge byggematerialer som står seg gjennom tiden. Ved å bruke stein, skifer og/eller betong kan man opparbeide både estetiske og holdbare elementer i uteområdet

Steinarbeider

Stein og betong er begge byggematerialer som står seg gjennom tiden. Ved å bruke stein, skifer og/eller betong kan man opparbeide både estetiske og holdbare elementer i uteområdet. Være seg støttemur, skiferplatting, blomsterbed, brygge eller bryggefundament. vi er med deg fra planlegging og prosjektering frem til realisering.

Stein er som alle vet et svært hardt og sprøtt materiale som gjør at det tåler tidens tann bedre enn de fleste andre byggevarer.

Til tross for sin styrke kan likevel stein bearbeides og formes slik at man kan oppnå akkurat det resultatet man ønsker. Stein kan hogges, kappes, bores, slipes og poleres på lik linje med andre bygningsmaterialer. Spør oss gjerne til råds om du lurer på hva vi kan få til hos deg. 

Betongarbeider i og ved sjø

Betong som er eksponert for sjøvann over tid forringes av påkjenningene.

Nyherdet betong holder en høy pH-verdi normalt mellom  pH 11 og 13. Den sterk basiske betongen hindrer innstøpt armeringsjern fra å ruste. Karbondioksid fra luften og klorid fra sjøvannet reagerer med betongen og skaper en kjemisk reaksjon man kaller karbonatisering. Prosessen senker gradvis pH-verdien i betongen og etter en stund vil de korrosjonhemmende egenskapene i betongen være borte og man vil etter vært få rustspreng i betongkonstruksjonen. 

Rustspreng får man også dersom man har for liten betongoverdekning rundt armeringsjernet. 

Kulde er også en påkjennende faktor for betongen. Små mengder vann kryper inn i porer i betongen og ved kulde vil dette vannet fryse og skape en sprengende effekt som ødelegger betongen litt etter litt. Man kan si at betongen svekkes bittelitt hver gang vannet fryser.

Ved arbeider med betong og stål i marine miljøer er det derfor viktig å vite hva man gjør for å få et godt og holdbart resultat.

Vi har god erfaring fra støpearbeider både i og ved sjøvann.

Ta kontakt med oss i dag for en prat om ditt prosjekt.

Dette forteller kundene

Her kan du lese hva kundene våre sier om oss! Tilbakemeldingene er hentet fra Google. Om vi har utført en jobb for deg hadde vi statt pris på om du også legger igjen en tilbakemelding.

Trenger du hjelp?

Om det er noe du trenger hjelp med eller har et prosjekt du vil gjennomføre, hjelper deg gjerne. Det er bare å kontakte oss, så finner vi ut av den beste løsningen for deg.