Bryggepåbygg Engø Gård

Bryggepåbygg hos Engø Gård.
Foto: Kyst og Sjøservice
Av Dag Andreas Harfallet, daglig leder, Kyst og Sjøservice AS
Publisert
Oppdatert
Kyst og Sjøservice
Sted: Engø Gård
Engø Gård på Tjøme er både historie, aktiviteter, arkitektur og kulinariske opplevelser og luksus.
Sagt om Engø Gård
Engø Gård er et hotell og en restaurant på øya Tjøme i Vestfold. I 2007 ble Engø Gård Hotel & Restaurant det andre norske etablissementet som er tatt opp som medlem i den franske organisasjonen Traditions & Qualité.
Påbygg på eksisterende brygge
Vi begynte med oppborring av huller i fjellet for støtter under brygga. Når dette var gjort ble det kartlagt hvor lange støtter vi trengte, dimensjon på disse og hva slags materiell vi skulle bestille.
Støtter ble kappet på riktig lengde og sveiset med en hullplate i toppen. Deretter ble de sendt til galvanisering.
Da støttene kom tilbake fra galvanisering ble de limt i de forborrede hullene våre i fjellet. Det ble så hengt opp impregnert limtredragere over støttene i lengderetning på brygga, og over limtredragerne ble det igjen lagt 2" × 6" impregnert som skulle være bjelkelag for bryggedekke. På toppen av dette ble det lagt 1,5" × 6" impregnert som dekke.
Skjørtet ble skrudd i 2" × 4" som igjen var forankret i limtredrager og til dette ble det brukt 28mm × 120mm impregnert terassebord. Det hele ble skrudd med syrefaste skruer.