Privat båtbrygge med særpreg | Kyst og Sjøservice

Privat båtbrygge med særpreg

Sortmalt pælebrygge med badetrapp og fortøyningsfester

Tjøme: Privat båtbrygge med profilslipte fortøyningspullere og stigtrinn i front.

Foto: Kyst og Sjøservice

Publisert

Oppdatert

Kyst og Sjøservice

Sted: Bukkholmveien, Tjøme

Bukkholmveien ligger på østsiden av øya Tjøme, strekker seg fra Engø til øya Bukkholmen.

Prosjektering og bygging av tilbygg til eksisterende bryggeannlegg

Vi gikk i gang med opp­måling plan­legging og tegning, og startet så med sveise­arbeid og opp­borring av stål­bjelker som senere skulle brukes som bæring i brygga. Når stålet var ferdig bearbeidet ble det sendt til galvanisering, og når det kom tilbake monterte vi det til fjellet med kraftige bolter som vi limte i fjellet.

I front av stål­bjelkene (fronten på brygga) la vi en impregnert lim­tre­drager i dimensjon 100mm × 240mm som ble boltet fast med franske tre­skruer. Vi gikk så igang med brygge­dekke og skjørt, og som dekke ble det brukt 1,5" × 6" impregnert plank. Dette ble skrudd ned i 2" × 4" impregnert som vi la under som spiker­slag. Det hele ble der­etter skrudd med syre­faste skruer og boltet til stål­konstruksjon med gjenom­gående låsebolter.

Båtbrygge med flotte detaljer

Forseggjort båtbrygge med profilslipte fortøyningspullere og innfelt stigtrinn.

Foto: Kyst og Sjøservice

Til bryggeskjørt ble det også brukt 1,5" × 6" impregnert plank som ble montert vertikalt, og skrudd fast i lim­tre­drageren. For å sette et særpreg på bryggen ble det her montert profil­slipte fortøynings­pullere, samt et stig­trinn i front av bryggen for enklere å komme opp og ned i småbåt.